Азаров хоче бачити Держбюджет до Дня незалежності

Середа, 7 серпня 2013, 11:07

Кабінет Міністрів має розглянути проект Державного бюджету на 2014 рік на засіданні 21 серпня.

Про це повідомив прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

"Бюджетний процес відбувається дуже складно. З одного боку, негативні впливи світової рецесії продовжують позначатися на нашій експортоорієнтованій економіці. З іншого – блокування роботи Верховної Ради зірвало графік бюджетного процесу. Так, уряд не отримав висновки і зауваження законодавців до Бюджетної резолюції", - уточнив він.

"І в цих непростих умовах ми зобов’язані розробити і вчасно прийняти збалансований бюджет. Макроекономічна стабільність – це головне досягнення Уряду протягом трьох років роботи… Отже, права на помилку ми не маємо. Виважену, збалансовану бюджетну політику ми продовжимо і наступного року", - запевнив прем’єр.

Азаров заявив, що "у першу чергу проект бюджету має бути спрямований на підтримку вітчизняного виробника".

"У 2014 році реальний сектор економіки отримає зниження ставок податків: ПДВ – з 18% податку на прибуток підприємств до 16%. Тому необхідно передбачити компенсатори можливих тимчасових втрат бюджету", - зазначив він.

"Під час підготовки проекту Державного бюджету на 2014 рік необхідно вирішити завдання президента щодо зміщення акценту бюджетної політики на регіони, забезпечити збільшення питомої ваги видатків місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни", - уточнив прем’єр.

"Тому необхідно опрацювати як питання децентралізації видатків, так і передачі місцевим органам влади повноважень разом з фінансовим ресурсом", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...