Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коморовський: "Можна було заризикувати і з дюжину яєць"

Середа, 7 серпня 2013, 15:16

Польський президент Броніслав Коморовський ризикнув би потрапити під "обстріл" і дюжиною яєць заради дружніх відносин з Україною.

Про це повідомляє українська служба "Польського радіо".

Коморовський не має претензій до Бюро охорони уряду Польщі (BOR) у випадку з розмазаним на ньому яйцем у Луцьку під час вшанування загиблих у Волинській трагедії.

"Це був найменший з "проколів" охорони, які можна було б собі уявити, та й то на виступах, у гостях, де ти не є господарем", - сказав польський президент.

"В ім’я політики примирення із сусідами, у даному випадку з українським сусідом, можна було заризикувати і з дюжину яєць, – це я говорю з посмішкою", - додав Коморовський.

Тим часом, МВС Польщі повідомило, що було викрито помилки у вишколі і деяких процедурах Бюро охорони уряду, яке займається охороною президента.

Як відомо, минулого місяця у Луцьку, під час урочистостей 70-ої річниці Волинської трагедії, активіст проросійської організації із Запоріжжя розмазав на піджаку Коморовського яйце.

Цьому передували резолюції Сенату та Сейму Польщі щодо Волинської трагедії, в яких дії українців були названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду", а також заяви представника "Свободи" про те, що візит Коморовського до Луцька небажаний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування