Екс-регіонал: восени розпочнеться масштабна кампанія з дискредитації Кличко

Четвер, 8 серпня 2013, 11:34

Якщо опозиція пересвариться, то наступним президентом знову стане Віктор Янукович.

Про це заявив екс-депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ", відповідаючи на запитання, чи є у Януковича план, як виграти наступні вибори президента.

"План дуже простий: зробити з опозиції ідіотів і добити її власними суперечностями. Були плани вивести у другий тур лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока. Що для цього тільки не робилося: і напади на них організовували, і всі ефіри для них відкрили", - розповів він.

"Але так сталося, що сам Тягнибок не зміг йти за цим сценарієм - він виявився не в змозі відмовитися від якихось маргінальних речей і стати по-справжньому загальнонаціональним політиком. За ним тільки його базовий електорат, який завжди буде за нього голосувати, але якого дуже мало, щоб вивести його у другий тур", - зазначив екс-регіонал.

"Всі розмови про те, що Янукович хоче обирати президента в парламенті - повна туфта! Виборів в парламенті він боїться значно більше, ніж загальнонаціональних, тому що в парламенті треба домовлятися і від когось ставати залежним, в парламенті гроші і домовленості, там можуть кинути. А загальнонаціональні вибори з невеликими інтригами дозволяють пересварити опозицію, спокійно вийти в другий тур і виграти", - вважає Чорновіл.

"Але Янукович відчуває, що все йде не так, як планувалося. Крім того, він розуміє, що Сергій Льовочкін буде робити ставку на Віталія Кличка. Тому президент став грати з іншими гравцями, а Льовочкіна дещо відсунув. Яка логіка буде далі - сказати складно", - уточнив він.

"Восени розпочнеться масштабна кампанія з дискредитації Кличка. Його поки ще ніхто не бив в політиці. Але матеріал збирають, і там є куди бити. Спостерігаючи за всім, що зараз відбувається, мене не покидає думка, що наступним президентом знову стане Янукович", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування