Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС викликало до себе російського дипломата через інцидент в Азовському морі

Четвер, 8 серпня 2013, 19:43

Міністерство закордонних справ запросило до себе тимчасового повіреного у справах РФ в Україні Андрія Воробйова через інцидент, що стався в Азовському морі 17 липня.

Про це повідомила пресс-служба відомства.

Воробйову ще раз повідомили про необхідність невідкладного надання постраждалому українському рибаку Олександру Федоровичу можливості повернутися на Батьківщину, враховуючи недоведеність його вини у вчиненні протиправних дій з незаконного вилову риби.

Окрім того, увагу російського дипломата звернули на свідчення постраждалого українця щодо відсутності на борту судна будь-яких речових доказів здійснення вказаної діяльності та, відповідно, безпідставності висунутих проти нього обвинувачень.

Також особливий наголос зробили на заявленій раніше позиції української сторони щодо проведення спільного об’єктивного розслідування інциденту з урахуванням усіх наявних обставин, у тому числі й чинної двосторонньої договірно-правової бази, якою визначено нинішній статус Азовського моря.

У відповідь Воробйов пообіцяв невідкладно довести зміст цієї зустрічі до керівництва МЗС РФ для ухвалення необхідних рішень.

Як відомо, українському моряку, який вижив пiсля зiткнення з катером берегової охорони прикордонної служби Росiї в Азовському морi 17 липня, росiйськi правоохоронцi висунули обвинувачення.

17 липня близько 18.00 в Азовському морi в районi росiйського сел. Воронцовки сталося зiткнення українського баркаса та катера берегової охорони прикордонної служби Росiї. Рибальське судно перекинулося, внаслiдок чого загинули чотири українцi, одного вдалося врятувати. Урятованого українця 19 липня прооперували.

2 серпня стало вiдомо, що слiдча частина УМВС України на Донецькiй залiзницi вiдпрацьовує iнформацiю про можливi пострiли, здiйсненi росiйськими прикордонниками в українських рибалок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...