Ахметов: дії Росії зроблять Україну сильнішою

Неділя, 1 вересня 2013, 16:38

Відомий український бізнесмен Ринат Ахметов вважає, що серпнева ситуація на україно-російському кордоні може піти на користь українській стороні.

"Я думаю, що ця ситуація зробить сильнішими Україну, український бізнес і кожного українця", - сказав він у неділю журналістам після відкриття нового корпусу школи №63 у Донецьку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми з цього повинні винести досвід, подивитися на себе: що ми зробили правильно, що - неправильно. Щоб у майбутньому від цього ми ставали тільки сильнішими, щоб ми від цього не залежали. Щоб від України залежало, а Україна - не залежала", - підкреслив він.

Разом з тим, Ахметов не погодився з кваліфікацією прийнятих РФ заходів як "торгова війна". "Це голосно сказано, я такого не знаю", - сказав він.

У той же час, як повідомляє прес-служба фонду "Розвиток України", в донецькій школі № 63 з'явився новий корпус для молодших класів, ігрові та спальні кімнати, актовий та спортивний зали, майстерні з обробки деревини, металу, швейний і кулінарний класи. Це одна з небагатьох шкіл, в якій всі парти зроблені з натурального дерева.

У школи з'явився також спортзал і спортивний майданчик, які обладнані для проведення матчів і змагань з різних видів спорту. Актовий зал школи - це і мінітеатр, і кінотеатр: завдяки акустичній стелі, кіноапаратній з необхідним набором звукового та світлового обладнання в ньому можна робити театральні постановки і показувати повнометражні навчальні фільми, проводити конференції та семінари.

Загальний бюджет проекту з реконструкції школи № 63 становить 65,8 млн грн. Бюджет першого етапу, який включав будівництво нового корпусу, спортивного майданчика, футбольного поля, а також благоустрій території склав 47,4 млн грн. Другий етап (кінець 2013 - 1 вересня 2014 рр.) передбачає повну реконструкцію існуючого корпусу старої школи, в якому з'являться сучасні оснащені предметні класи, лабораторії, а також простора їдальня. Бюджет другого етапу становить 18,4 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...