УДАР вимагає реакції Пшонки і Охендовського на незаконні збори КПУ

Вівторок, 10 вересня 2013, 13:16

"УДАР" вимагає від Генпрокурора та голови ЦВК відреагувати на порушення, з якими відбувалися збори громадян щодо референдуму про вступ України до Митного Союзу.

Відповідні депутатські звернення за підписом голови фракції "УДАР" Віталія Кличка скеровані керівникам обох відомств: Віктору Пшонці та Михайлу Охендовському, повідомляє прес-служба УДАРу.

"УДАР" вимагає від Генпрокурора Пшонки перевірити викладену інформацію та вжити вичерпних заходів прокурорського реагування, у тому числі стосовно притягнення винних у вчиненні вказаних правопорушень осіб до відповідальності", - наголошується в повідомленні. 

"Фракція вимагає від голови ЦВК Охендовського врахувати цю інформацію під час розгляду документів, поданих за результатами зборів, звернути увагу суб’єктів подання вказаних документів та члена ЦВК Донченка на необхідність неухильного дотримання норм чинного законодавства України та виконання судових рішень", - сказано у повідомленні.

В зверненнях нагадується, що незважаючи на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва, 8 вересня на стадіоні "Спартак" у Києві КПУ та "Український вибір" провели збори, "які намагаються видати за збори громадян стосовно проведення всеукраїнського референдуму з питання приєднання України до Митного союзу".

В "УДАРі" також наголошують, що вказані збори громадян не підпадають під ознаки зборів громадян щодо ініціювання всеукраїнського референдуму, бо всупереч закону про референдум "на вказані збори протиправно не було допущено громадян, представників ЗМІ та державного виконавця".

Ці факти задокументовані викликаними на місце події співробітниками ГУ МВС України в м. Києві, нагадали ударівці.

"Недопуск на вказані збори громадян України, журналістів та державного виконавця є відверто протиправними", - зазначається в зверненнях.

В "УДАРі" переконані, що збори, проведені на стадіоні "Спартак", не були зборами громадян щодо ініціювання всеукраїнського референдуму у розумінні норм Закону України "Про всеукраїнський референдум" та супроводжувалися вчиненням ряду кримінальних правопорушень. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...