Єфремов: Україна купуватиме у Росії всього 10 млрд кубів газу

Вівторок, 10 вересня 2013, 13:30

Україна планує скоротити закупівлю газу у Росії до 10 мільярдів кубометрів.

Про це на прес-конференції в Луганську заявив лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов, повідомляє "ОстроВ".

Головною причиною такого кроку регіонал назвав високу ціну блакитного палива з РФ.

"Коли з Росією був підписаний договір про ціну на газ, ми були в опозиції. Нам говорили, це тимчасово, ви прийдете до влади, і все повернеться на круги своя. Потім РФ про це забула", - розповів Єфремов.

На його думку, цінова політика "Газпрому" щодо України несправедлива.

"Ми вивчили всі питання і єдине, що нам залишається, це споживати не 41 мільярд кубометрів газу, а 27. Думаю, що через деякий час Україна зможе закуповувати лише близько 10 мільярдів (кубометрів російського газу)", - сказав Єфремов.

Згідно з підписаними у 2009 році контрактам між "Нафтогазом" і "Газпромом" Україна погодилася імпортувати з Росії 52 мільярди кубів газу на рік.

Цей обсяг може бути скорочений на 20% - до 41,6 мільярдів кубометрів. Мінімальна кількість газу , за який Україна зобов'язалася заплатити - 33 мільярди кубів.

Українська влада свідомо скорочує закупівлю газу у Росії вже кілька років поспіль. Про продовження такої практики неодноразово заявляв президент Віктор Янукович.

Зокрема, у 2012 році "Нафтогаз" імпортував з Росії тільки близько 27 мільярдів кубометрів газу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування