Бельгійський осередок Femen припинив існування

Вівторок, 10 вересня 2013, 19:58

Бельгійське відділення феміністської організації Femen оголосило у вівторок, що припиняє свою діяльність.

"Ми ні про що не шкодуємо, ми щиро проводили всі наші акції", - написали члени бельгійського крила Femen в Facebook.

"Ми одноголосно ухвалили це рішення через розбіжності, що стосуються міжнародної організації руху", - підтвердила це повідомлення місцевим ЗМІ офіційний представник бельгійської Femen Марго Фрюїтьє.

"Йдеться не про ідеологію руху, а швидше про те, як функціонує ця група в міжнародному масштабі", - уточнила феміністка.

За її словами, колишні учасниці бельгійської Femen "продовжать свою боротьбу" у складі нового руху, який формуватиметься у Бельгії.

Як відомо, раніше жіночий рух Femen закрив свій офіс в Україні після того, як там знайшли зброю. У Femen стверджують, що її підкинули.

Пізніше з'явилася інформація про те, що активістки Femen залишили Україну після того, як були викликані на допит.

27 липня дна з лідерок руху Ганна Гуцол була побита в одному з київських кафе, також консультант руху Віктор Святський був жорстоко побитий, а 3 активістки Femen разом з російським фотокореспондентом Дмитром Костюковим "були побиті спецслужбами, і після того насильно утримувалися співробітниками міліції в одному з відділів

17 серпня в Одесі на активісток Ганну Гуцол, Олександру Шевченко і консультанта руху Віктора Святського напали і знову побили.

Femen заявляє, що систематичні атаки проти членів руху організовані українською владою і здійснені за допомогою спецслужб з метою припинити діяльності жіночого руху в "диктаторських країнах", таких як Росія, Білорусь, Україна.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News