Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС не зміг відповісти депутатам про те, як БРДМ виявився в центрі Києва

Середа, 11 вересня 2013, 10:07

Тимчасова слідча комісія так і не одержала відповіді від МВС про правомірність появи БДРМ у центрі Києва 18 травня.

Про це пише Комерсант-Україна.

Присутній на засіданні заступник начальника слідчого управління ГУ МВС у Києві Валерій Симон заявив, що за фактом появи бойової розвідувально-дозорної машини (БРДМ) у центрі міста 17 співробітників міліції одержали догани, суворі догани й попередження про неповну службову відповідність.

Крім того, щодо водія БРДМ був складений протокол про адміністративне правопорушення. 

Ця відповідь не задовольнила члена ТСК від Партії регіонів Олену Бондаренко. 

"У масових акціях брали участь дві сторони. Чому міліція не розслідує справи у відношенні тих, хто провокував зіткнення з боку опозиції? Ви не хочете чіпати тих, кого захищають люди з депутатськими мандатами?" – сказала вона.

У відповідь Симон заявив, що кримінальні провадження відкриті й щодо декількох членів партії "Свобода". "Особиі інших ми поки встановлюємо",— відзначив він. 

На цьому засідання завершилося, однак його результатами залишилися незадоволені як представники влади, так і опозиції.

"У глави комісії (Віталія Яреми) один лейтмотив — БРДМ була причиною того, що відбулося, а про бійки, які влаштувала опозиція, він мовчить. Ці люди теж повинні бути покарані, але комісія завзято не хоче розглядати це питання",- заявила Бондаренко.

На думку іншого члена комісії від "Свободи" Андрія Іллєнка, влада не бажає допомагати, обмежуючись "відписками й відмовками", а сам принцип формування ТСК був невірним.

"При чотирьох членах від опозиції й чотирьох від влади комісія ніколи не прийде до спільного рішення. У члени комісії треба було включити одного депутата-мажоритарника, щоб його голос і став вирішальним",— пояснив Іллєнко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування