"Батьківщина" пропонує Рибаку призначити вибори в Києві на 10 листопада

Середа, 11 вересня 2013, 14:19

"Батьківщина" вимагає від спікера Володимира Рибака поставити на голосування у вівторок проект постанови про призначення позачергових виборів у Києві на 10 листопада.

Так партія реагує на заяву голови Верховної Ради про те, що "і більшість, і опозиція не охочі порушувати питання щодо виборів у Києві".

"У "Батьківщині" прикро приголомшені та вкрай здивовані звинуваченнями в тому, нібито опозиція "неохоче порушує" і "не дуже піднімає" питання щодо виборів у Києві", - йдеться у заяві фракції.

За словами соратників Юлії Тимошенко, єдиною причиною, через яку Верховна Рада не призначає вибори міського голови Києва та Київської міської ради, є "позиція президента і почесного лідера Партії регіонів, який забороняє своїм однопартійцям голосувати за таку постанову".

"Лідер фракції ПР Олександр Єфремов всупереч Конституції днями прямо заявив, що столичні вибори переносяться на 2015 рік… У таких випадках, як із заявою спікера, у народі кажуть – "з хворої голови на здорову", - заявляє "Батьківщина".  

У фракції зазначають, що вони блокуванням трибуни двічі домагалися голосування щодо призначення планових виборів у Києві, але двічі Партія регіонів, включно з Рибаком, "за прямої вказівки" Януковича не підтримала тих постанов.

"Перевірити ще раз себе особисто, Януковича, власну партію і всю опозицію Володимир Васильович (Рибак) може у вівторок, поставивши на голосування ще один проект постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради 10 листопада 2013 року, поданий народними депутатами із фракції "Батьківщина" Юрієм Одарченком та Олександром Чорноволенком", - заявляє партія.

"І це не пропозиція, а наша вимога", - додають у "Батьківщині".

У партії запевняють, що "опозиція робить все можливе і навіть неможливе", аби вибори в Києві було призначено, але "доля цього питання – в руках Януковича".

"І якщо пан Рибак дійсно хоче виборів в Києві, то у нього для цього лише одна дорога – та, що веде до Межигір’я, бо саме там заховане вкрадене у киян право обирати собі владу", - заявляють у "Батьківщині".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування