Маніяка Онопрієнка, який помер два тижні тому, ще не поховали

Середа, 11 вересня 2013, 20:15

Серійного вбивцю Анатолія Онопрієнка, який помер у Житомирській в'язниці, поховають після закриття кримінального провадження, відкритого прокуратурою за фактом його смерті.

Про це повідомили у Державній пенітенціарній службі України у Житомирській області.

Станом на 11 вересня тіло Онопрієнка перебуває у судмедекспертів.

Прокуратура не видає дозвіл на поховання серійного вбивці, бо за фактом його смерті відкрито кримінальне провадження.

Як повідомив заступник начальника управління пенітенціарної служби в Житомирській області Анатолій Бобриньов, йдеться про звичайну законну процедуру, згідно з якою за фактом смерті людини у місцях позбавлення волі відкривається кримінальне провадження для додаткової перевірки.

Така норма передбачена новим Кримінально- процесуальним кодексом. Тому поховання Онопрієнка відбудеться, коли провадження буде закрито.

У ДПтСУ у Житомирській області вважають, що говорити про факти насильницької смерті серійного вбивці Онопрієнка немає ніяких підстав, він помер від серцевого нападу.

Як відомо, Онопрієнка, який 27 серпня помер у Житомирській в`язниці №8, поховають за рахунок держави, якщо у нього раптом не знайдуться родичі і не заберуть його тіло.

З етичних міркувань працівники Державної пенітенціарної служби України не вказують, де саме поховають Онопрієнка, який в період з 1989 по 1996 роки убив 52 людини, із них 11 дітей.

При цьому залишається велика кількість інкримінованих йому, але не доведених, епізодів.

Онопрієнко був затриманий навесні 1996 року. 31 березня 1999 року він був засуджений до страти, але через намір України вступити до Ради Європи смертний вирок було замінено довічним ув’язненням.

УНІАН 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News