Європарламент підготував резолюцію на захист України від Москви

Четвер, 12 вересня 2013, 08:38

Проект резолюції Європарламенту у справі тиску на країни Східного Партнерства з боку Росії містить гостру критику дій Москви.

Проект подали спільно всі групи Європарламенту. Його розглянуть і затверджуватимуть голосуванням у четвер, повідомляє ВВC

Крім того, проект резолюції закликає Європейську Комісію захистити Україну та інші держави цієї програми від російського тиску, надавши "конкретні та дієві заходи на підтримку партнерів".

У преамбулі до резолюції згадано надані Україні гарантії безпеки в обмін на ядерне роззброєння, відповідно до Будапештського меморандуму 1994 року, одна з яких передбачає підтримку у разі тиску економічними методами.

Європейський парламент "засуджує той факт, що з наближенням Вільнюського саміту Східного партнерства на країни Східного партнерства, які перебувають на останньому етапі переговорів про підписання чи парафування їхніх Угод про асоціацію, збільшують різні види тиску; вважає цей тиск неприпустимим", - сказано в проекті резолюції.

Автори резолюції висловлюють також рішучу підтримку парафуванню чи підписанню на Вільнюському саміті Угод про асоціацію з тими країнами-партнерами, "які цього хочуть і до цього готові, за умови виконання необхідних вимог".

Минулого тижня Верховна Рада злагодженим голосуванням ухвалила низку законів з так званого "євроінтеграційного пакету", що мають бути прийняті до саміту в листопаді.

Спікер українського парламенту також натякнув на можливість відпустити ув'язнену Юлію Тимошенко на лікування за кордон уже в жовтні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News