Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Батьківщині" обуренні позбавленням мандата "регіонала" Маркова

Четвер, 12 вересня 2013, 12:34

Рішення Вищого адмінсуду щодо позбавлення мандата народного депутата Ігоря Маркова є свідченням знищення парламентаризму в Україні.

Про це заявили в партії "Батьківщина".

"Попри те, що Ігор Марков є нашим ідеологічним опонентом та належить до фракції Партії регіонів, ми вважаємо, що сьогоднішнє рішення є антизаконним та несправедливим, оскільки суди не можуть перебирати на себе право корегувати вибір народу", - йдеться в заяві партії.

"Чергове рішення ВАСУ про позбавлення мандату народного депутата свідчить, що Янукович продовжує практику знищення парламентаризму через кишенькові суди. За 22 роки незалежності України інститут парламентаризму ніколи не опинявся під такою серйозною загрозою знищення", - наголосили в "Батьківщині".

У партії нагадали, що в аналогічний спосіб, через суд, був позбавлений мандата захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, а також депутати Павло Балога, Андрій Веревський та Олександр Домбровський.

"Партія висловлює глибоке занепокоєння подібною практикою, коли "ручні" суди заднім числом спотворюють результати виборів. Таким чином Янукович планує розправлятися з будь-яким неугодним депутатом, і це не має жодного відношення до демократії та європейських стандартів", - підкреслили в "Батьківщині".

Як відомо, у четвер вищий адмінсуд зобов'язав ЦВК позбавити мандата депутата Ради Ігоря Маркова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування