Нелюбов Маркова до ЄС на позбавлення його мандата не впливала - Царьов

Четвер, 12 вересня 2013, 18:12

Заступник голови фракції в Партії регіонів Олег Царьов вважає, що рішення Вищого адмінсуду про позбавлення мандата депутата Ігоря Маркова не пов'язане з тим, що той виступає проти євроінтеграції України.

Про це Царьов сказав "Українським новинам".

"Ігор (Марков), як я бачу, не робив якихось сенсаційних заяв, і по голосуванню я не думаю, що він дуже сильно (відрізнявся), ну десь - голосував, десь - не голосував, тобто я б не надавав цій справі (позбавленню мандата) якесь політичне забарвлення", - сказав Царьов, відповідаючи на запитання, чи пов'язане позбавлення Маркова мандата з його позицією проти євроінтеграції.

Депутат зазначив, що ПР ставиться негативно до такого рішення суду й більше не допустить позбавлення мандата члена своєї фракції.

Зі слів Царьова, під час прийняття парламентом змін у виборче законодавство необхідно прописати норми закону таким чином, щоб не можна було позбавити через суд депутата Ради мандата через рік після виборів.

На його думку, подібними рішеннями суд фактично позбавляє депутата недоторканності, що суперечить Конституції.

Як відомо, у четвер вищий адмінсуд зобов'язав ЦВК позбавити мандата депутата Ради Ігоря Маркова.

Раніше через суди вже було позбавлено мандатів "регіонала" Андрія Веревського, бютівця Сергія Власенка, Олександра Домбровського та Павла Балогу.

Марков вважає, що його обвинувачення у фальсифікаціях на виборах пов'язані з тим, що він виступає проти євроінтеграції України й не має наміру голосувати за законопроекти, які сприяють підписанню угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Міліція підтверджує факти фальсифікації голосування на виборах Ради в окрузі №133 у Київському районі Одеси, де був визнаний переможцем самовисуванець Марков.

Вона проводила досудове розслідування підробки виборчих документів у цьому окрузі.

При цьому депутат упевнений, що правоохоронці підробили матеріали кримінального провадження про нібито фальсифікації в окрузі 133.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...