Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марков попросить Януковича відповісти за мандат і "навести порядок"

П'ятниця, 13 вересня 2013, 14:39

Ігор Марков попросить Європарламент і президента Віктора Януковича відреагувати на рішення Вищого адмінсуду про позбавлення його депутатського мандата.

Про це сам депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів заявив на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Я звернуся з відритим листом до голови Європарламенту і євродепутатів", - сказав він.

"Я планую звернутися з відкритим листом до Віктора Федоровича Януковича як гаранта Конституції. Я хочу почути його позицію (про ситуацію з позбавленням його мандата)... Я хочу, щоб Віктор Федорович Янукович навів порядок!", - заявив Марков.

Він зазначив, що планує спрямувати відкриті листи наступного тижня після того, як отримає на руки копію рішення суду.

Марков також нагадав, що планує звернутися до Європейського суду з прав людини з вимогою визнати незаконним позбавлення мандата, і висловив упевненість, що ЄСПЛ підтримає його позицію й скасує це рішення.

Як відомо, Вищий адміністративний суд 12 вересня зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію Маркова як депутата Верховної Ради. Суд визнав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах на окрузі №133 в Одесі.

Адвокати Маркова планують оскаржити в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) рішення Вищого адмінсуду про позбавлення мандата депутата.

Марков вважає, що його депутатські повноваження можуть бути відновлені шляхом оскарження в ЄСПЛ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування