Ні Медведєв, ні Путін "торговельну війну" з Україною не підтвердили - Азаров

П'ятниця, 13 вересня 2013, 21:46

Прем'єр Микола Азаров каже, що торговельна війна між Україною і Росією неможлива.

Про це він сказав в ефірі програми "Шустер Live".

"Росія офіційно, від імені свого президента, прем'єр-міністра таку точку зору (про обмеження поставок українських товарів до Росії) ніде не висловлювала", - зазначив глава уряду.

"Так, висловлювалися такі точки зору різними офіційними особами Москви та російського керівництва, але ми вважаємо, що це емоційні висловлювання, вони, скажімо, не підтверджені практичними діями. А що таке практичні дії? Це призупинення конкретних угод про взаємну торгівлю", - вважає Азаров.

"Поки жодне з положень про взаємну торгівлю не припинено і ми розраховуємо, що цього і не буде", - додав він.

Азаров також підкреслив, що під час спілкування з російським прем'єром вони дійшли висновку, що "ніякі україно-російські торговельні війни в принципі неможливі".

"Ті інциденти, які були на митниці, вони в принципі зараз врегульовані. Ну і подивимося, здоровий глузд підказує, що нам не треба обмінюватися такими, скажімо, заявами, а нам треба працювати разом", - заявив прем'єр.

Він також додав, що аналіз угод, які Україна збирається підписати з ЄС, говорить про те, що ніщо не заважає розширювати співпрацю України з Митним союзом.

Як відомо, Росія заборонила ввіз усіх цукерок компанії Roshen. Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості.

 Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв зазначав, що підписавши угоду про асоціацію з Євросоюзом, Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером і фактично втратить статус суб'єкта міжнародного права.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...