Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Тимошенко ще посудиться з Фірташем

П'ятниця, 13 вересня 2013, 23:19

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко має намір ще раз подати в американський суд позов до українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

"Ми переподамо його протягом 60 днів з тими ж позовними вимогами" , - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" .

Він назвав рішення федерального суду Нью-Йорка про закриття справи "робочою ситуацією" .

"Вона закрита з правом переподачі позову. У нас ( в Україні) це подано як якась сенсація. Насправді, це другий чи третій раз нам його закривають. Ми його переподаємо і все нормально. Ситуація робоча , ніякої проблеми немає. Нам не відмовили по суті, мова (у рішенні суду) йшла тільки про технічні моменти - не вручено повістку (Фірташу) , тому що товариш Фірташ у нас засекречений товариш" , - сказав Власенко.

Раніше ряд ЗМІ повідомляли про те , що Федеральний суд Нью-Йорка закрив справу за позовом Тимошенко до ряду фізичних і юридичних осіб, включаючи співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, оскільки ряд відповідачів не отримав повідомлення про подачу позову. Суд зазначив також , що позивач має можливість знову відкрити дану справу протягом 60 днів.

У квітні 2011 р. Юлія Тимошенко подала до суду Нью-Йорка позов до швейцарської компанії RosUkrEnergo та її співвласника Дмитра Фірташа за звинуваченням у шахрайстві , порушенні прав людини і здирництві.

Згодом список відповідачів розширився до десяти громадян України та зареєстрованих у США компаній і американських громадян.

За твердженням Тимошенко, між трейдером і компанією "Нафтогаз України" в ході розгляду в Стокгольмському арбітражі, за підсумками якого RosUkrEnergo були повернуті 12,1 мільярда кубометрів газу, мала місце змова .

Екс-прем'єр у позовній заяві також стверджувала , що американські компанії використовувалися співвласником RosUkrEnergo для відмивання грошей, а також у схемах для приховування хабарів, які виплачувалися українським чиновникам .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування