Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Десять фірм "розпиляли" майже мільярд на тендерах

Субота, 14 вересня 2013, 10:40

З 800 тендерів на 1,75 млрд. гривень десять найбільших на 0,82 мільярди "розпиляли" компанії макіїівських бізнесменів, фірма менеджера Пінчука та облавтодори.

Як пишуть "Наші гроші", з 9 по 13 вересня у "Віснику державних закупівель" опубліковано оголошення про результати 800 тендерів на загальну суму 1,75 мільярди гривень. З цієї суми по десяти найбільших тендерах пройшло 0,82 млрд. 

Топ-10 тендерів на 820 млн. гривень
Топ-10 тендерів на 820 млн. гривень

Як відомо, дніпропетровську фірму " Голіаф" заснував менеджер з продажу корпорації "Інтерпайп" Олександр Сафаров, пізніше перереєструвавши компанію на Ірину Сафарову.

Фірма "Дор-Строй" пов’язана із нардепом від Партії регіонів, а до того керівником "Укравтодору" Володимиром Демішканом, та зареєстрована у Новоархангельську Кіровоградської області – рідному селі Демішкана.

Фірма "Інтегрований енергетичний комплекс" заснована в Макіївці Вадимом Піскором та Григорієм Трояном.

Основним власником фірми "Південьзахідшляхбуд" є ТОВ "Альфадорбуд" віце -президента корпорації "Золоті ворота" Віктора Ящука. Нинішній глава "Укравтодору" Євген Прусенко в 2005-2006 рр. очолював департамент технічного розвитку дорожнього сектору корпорації " Золоті ворота". За останні п'ять років " ПЗШБ " виграло тендерів на 3,2 млрд. грн.

До 2010 року до складу засновників компанії "Техвестсервіс" входив Кирило Поліщук - екс-директор ДП "Украерорух" та заступник Державної авіаційної адміністрації, в середині 2000- х був нардепом з фракції Партії регіонів. Пізніше фірму перереєстрували на Сергія Медіну і Андрія Хижняка .

Фірму "Слов'янська село" заснували Олена Шулікіна та Сергій Чубенко. Фірма з статутним капіталом 51 тис. грн. почала вигравати тендери в кінці 2011 року і з тих пір отримала підряди на 216,55 млн. грн.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування