У Києві влада терміново збирає дані про школярів – дітей журналістів, - ЗМІ

Субота, 14 вересня 2013, 15:26

Міське управління освіти і науки ( МУОН ) збирає інформацію про дітей, чиї батьки працюють у засобах масової інформації.

Про це "ZN.UA" повідомили джерела в головному управлінні і школах на умовах анонімності.

За їх даними , така робота в терміновому порядку ведеться з четверга. Прізвище - ім'я дитини, прізвище - ім'я батька - журналіста і місце його роботи - ці дані школи мають повідомити чиновникам в режимі "терміново і важливо!".

Відповідне завдання було поставлене перед працівниками районних управлінь освіти на засіданні в міському управлінні. За словами джерел, озвучила "прохання" влади прес-секретар міського управління освіти Марія Кравчук.

Намагаючись отримати роз'яснення в МУОН, з'ясувалося, що начальник управління Оксана Добровольська перебуває у відрядженні, її заступник теж зайнятий. Марія Кравчук запевнила, що таких завдань школи не отримували.

"Ми лише звернулися до районів з проханням надати список навчальних закладів, які можуть прийняти у себе представників засобів масової інформації для висвітлення різних заходів. Адже є директори, які соромляться відеокамер та журналістів", - запевнила прес -секретар.

У свою чергу директори шкіл засумніваються в цьому аргументі.

"У кожному районі є школи, в які зазвичай запрошують ЗМІ, і такі, які намагаються не демонструвати журналістам, - пояснив один з них. - Але перелік цих навчальних закладів чудово відомий управлінням освіти всіх рівнів. Тому немає сенсу збирати ще раз такі дані".

Видання зазначає, що журналістам вдалося отримати підтвердження інформації про складанні списків дітей журналістів принаймні у двох районах столиці - Голосіївському та Оболонському.

Директори шкіл підтвердили, що дійсно передавали таку інформацію на прохання управління освіти свого району. Однак ніяких письмових розпоряджень чиновників чи наказів жоден директор не отримував. Прохання передавалася усно або у вигляді телефонограми.

"Кому і навіщо знадобилися списки дітей журналістів, чому ГУОН не звернулася до шкіл офіційно , а обмежилася усними розпорядженнями - це питання поки залишається без відповіді", - зазначає видання.

Пізніше інформацію про те, що чиновники столичного управління освіти звернулися до директорів шкіл з "проханням" подати дані про дітей, чиї батьки працюють у ЗМІ, підтвердили в школах ще двох районів міста.

Так, крім Голосіївського та Оболонського району, про це ж заявили вчителі, завучі та директора шкіл Печерського та Святошинського районів. Педагоги підтвердили, що такі дані дійсно збираються за розпорядженням управління освіти.

Як відомо, міське управління освіти і науки з серпня 2012 очолює член Партії регіонів, а до цього - член ВО "Батьківщина" Оксана Добровольська

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...