Москва на межі істерики вмовляє Януковича одуматися

Неділя, 15 вересня 2013, 17:13

Високі посадові особи України приймали рішення про парафування проекту Угоди про асоціацію з ЄС, не розуміючи, що там написано.

Про це в інтерв'ю виданню "Вести" заявив радник президента РФ з питань Митного союзу і відносин з Україною Сергій Глазьєв.

При цьому він спростував думку, що Росія "програла інформаційну війну Заходу щодо України".

"Ми не ведемо ніякої війни, і я б уникав цього терміна. Ми нашим українським колегам терпляче пояснюємо наслідки укладення Угоди з ЄС", - уточнив Глазьєв.

На його думку, політики і чиновники  "явно ангажовані Євросоюзом".

"Навряд чи Ви знайдете хоч одного міністра чи депутата Верховної Ради, який би прочитав цю фатальну для України Угоду. Високі посадові особи приймали рішення про парафування проекту цієї Угоди від імені України, не розуміючи, що там написано. Вони не володіють англійською, на якому був написаний текст, його переклад на російську та українську був зроблений тільки кілька місяців тому, а повністю опублікований в неофіційному варіанті два тижні тому", - пояснив радник президента РФ.

При цьому Глазьєв заявив, що виконання угоди "тягне значне погіршення торгового балансу України і прирікає її на дефолт, девальвацію гривні падіння рівня життя вже в наступному році".

"То вони (українська сторона. - УП) говорять, що" ми не будемо виконувати цю угоду з ЄС", то переконують , що" вона не буде ратифікована європейськими парламентами "і т.д.", - заявив Глазьєв.

Разом з тим Глазьєв зазначив, що "в заяві Європарламенту (яким ЄС засудив втручання РФ у внутрішні справи сусідів) немає ні об'єктивності, ні серйозності, ні виваженості".

"Істерика ряду єврочиновників не є безкорисливою. Нам відомо, що ряд уповноважених займатися Україною євроемісарів отримують непогані гонорари за втягування України в асоціацію з ЄС від зацікавлених осіб", - заявив радник Путіна.

Раніше Глазьєв заявляв. що на переговорах між урядами України та РФ Миколі Азарову пояснили, чому не можна одночасно підписувати угоду і вибудовувати відносини з Митним союзою за формулою"3 +1"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування