Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: МЕЛЬНИК У КАЛІФОРНІЇ

Понеділок, 16 вересня 2013, 11:36

Колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник перебуває у місті Сан-Маркос у штаті Каліфорнія США.

Про це повідомили у Генпрокуратурі у відповідь на депутатський запит Геннадія Москаля.

"До Генеральної прокуратури України 9 вересня 2013 року з Укрбюро Інтерполу надійшла інформація про встановлення місцезнаходження на території США (м. Сан-Маркос, Каліфорнія) Мельника П.В", - йдеться у відповіді.

Генпрокуратура зазначає, що до США направлено запит про надання правової допомоги у кримінальному провадженні, відкритому стосовно екс-ректора податкової академії.

Мельник у Каліфорнії
Мельник у Каліфорнії

У неділю телеканал "Інтер" у вечірньому праймі показав сюжет про те, що в США не чули про перебування Мельника в Каліфорнії.

"У поліції, офісі федерального прокуратора, і навіть Інтерполі нам говорили: прізвище Мельник чують вперше", - йшлося у сюжеті телеканалу.

У прес-службі Генпрокуратури пояснили, що перевіряють, за якими документами Мельник знаходиться на території США, і в якому офіційному правовому статусі.

На питання "Українських новин", чи можливе повернення колишнього ректора в Україні, у прес-службі підкреслили, що дати відповідь на це питання зможуть лише після офіційної відповіді на запит.

Як відомо, в України немає договору про екстрадицію зі США.

"Незважаючи на відсутність договору про екстрадицію, наступним кроком стане клопотання про видачу Мельника Україні на умовах взаємності", - цитує ГПУ "Інтерфакс-Україна".

Екс-ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України.

Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій вуз.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора одягли електронний браслет, а 9 серпня стало відомо, що Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

У ЗМІ 16 серпня з'явилися інформація , що екс-ректора затримали білоруські прикордонники та передали його українським колегам . В українському прикордонному відомстві цю інформацію спростували.

27 серпня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко повідомив, що правоохоронці встановили місцезнаходження Мельника, йде підготовка до його затримання і подальшої екстрадиції на територію країни.

Серед можливих місць перебування Мельника у ЗМІ називали Австрію і США .

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування