Рибак готовий забрати мандат у Маркова

Понеділок, 16 вересня 2013, 12:05

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак ще визначається, як виконати рішення суду, щодо позбавлення депутатства Ігоря Маркова.

Про це голова ВР заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами Рибака, рішення суду у справі Маркова він ще не отримував.

"Я під сумнів рішення суду ставити не можу. Якщо є там порушення закону, і воно очевидне, мабуть, суд на якісь факти звертав увагу і ухвалив рішення. Прийде рішення суду – я буду визначатися, як учинити", - розповів спікер.

Рибак нагадав, що у попередніх подібних справах він намагався оскаржувати рішення судів, але йому відмовляли.

"Тому це питання до виборчої комісії. Треба дуже ретельно рахувати голоси на стадії, коли тільки закінчилися вибори", - заявив він.

Спікер вважає, що не має значення, коли саме депутата карають за вчинення злочину. Головне – це доведеність фактів порушення закону.

"Але я ще раз кажу, як доведено…, що 6 тисяч голосів приписаних, щось сфальсифіковано, то це неважливо, коли це – через рік чи зразу. Як воно є, то воно є", - вважає Рибак.

12 вересня Вищий адмінсуд за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна зобов'язав ЦВК позбавити мандата нардепа Ігоря Маркова.

Таким чином суд визнав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах в окрузі № 133 в Одесі.

Марков вважає, що його депутатські повноваження можуть бути відновлені шляхом оскарження в ЄСПЛ.

Раніше через суди вже було позбавлено мандатів Андрія Веревського, Сергія Власенка, Олександра Домбровського та Павла Балогу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування