Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компартія поскаржиться суду на ЦВК

Вівторок, 17 вересня 2013, 20:57

Компартія оскаржить рішення Центрвиборчкому про відмову реєстрації ініціативної групи щодо проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

Про це повідомив лідер фракції комуністів у Верховній Раді Петро Симоненко.

"Відповідно до закону про всеукраїнський референдум ми маємо право оскаржити в суді дії ЦВК", - сказав він.

За його словами, КПУ розуміє, "як діятиме влада та її сатрапи".

Симоненко також зазначив, що Компартія ухвалить політичне рішення з цього питання.

"З іншого боку, ми ухвалюватимемо політичне рішення. Завтра збереться президія ЦК партії для того, щоб обговорити політичне рішення, яке ми пропонуватимемо партії та громадянам України", - наголосив він.

Симоненко зазначив, що рішення ЦВК свідчить про те, що "повністю під контролем у нинішньої влади і суди, і ЦВК".

Він знову наголосив, що українські суди засвідчили свою неспроможність, заборонивши проводити збори громадян, як це дозволяє українське законодавство.

"Ми з вами є свідками того, що прецедентне право вводиться в наше життя, що рішення суду і пані Шрамко (головуюча суддя у справі Юлія Шрамко) дозволила собі зазіхнути на конституційне право громадян, і тому ми вважаємо її дії злочином", - сказав він.

"Ми подали заяву в міліцію на підставі того, що в залі суду суддя Шрамко здійснила злочинні дії, вчинила кримінальний злочин", - сказав він.

За його словами, сьогодні ЦВК підтвердила, що "було замовлення на недопущення проведення цього референдуму. Це свідчить про те, що влада боїться, щоб народ висловив свою волю".

Як відомо, 8 вересня Компартія організувала і провела збори з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про приєднання України до Євразійського економічного простору.

Раніше повідомлялося, що 6 вересня Окружний адмінсуд Києва заборонив ЦВК надсилати свого представника на збори ініціативної групи щодо проведення Компартією референдуму про вступ до Митного союзу.

17 вересня Центральна виборча комісія відмовила у проведенні всеукраїнського референдуму на тему вступу України до Євразійського економічного простору.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування