"Регіонали" затято узялися за захист колег від судів

Середа, 18 вересня 2013, 08:26

У Партії регіонів почали роботу над законопроектом, який допоможе захистити депутатів від дострокового припинення їх повноважень у суді.

Законопроект готують "регіонали" Владислав Лук'янов і Микола Левченко, пише газета Комерсант-Україна.

"Ми з Миколою Левченком побачили, що можна внести зміни до закону " Про вибори народних депутатів". Ми пропонуємо, щоб після прийняття присяги народним депутатом у залі парламенту його можна було позбавити мандата тільки за рішенням Верховної ради",- заявив Лук'янов.

 За його словами, у такий спосіб у ПР хочуть припинити "втручання судової системи в діяльність законодавчої гілки влади". 

Лук'янов зазначив, що законопроект може бути внесений у парламент уже на початку жовтня.

"Щоб ця ініціатива була реалізована належним чином, ми хотіли б одержати підтримку всіх парламентських фракцій",— сказав він. 

Представники опозиції, які першими розкритикували рішення ВАСУ, не підтримали ініціативу ПР.

"Цей законопроект — гарна міна при поганій грі! У законі про вибори й так установлений строк у п'ять днів, протягом якого можна оскаржити результати,- це стосується й бездіяльності Центрвиборчкому! Тож в законодавстві всі превентивні механізми вже закладені",- заявив ударівець Валерій Карпунцов.

Він нагадав, що ч. 2 ст. 81 Конституції передбачає позбавлення народного депутата повноважень у випадку набрання чинності обвинувальним вироком у відношенні його за згодою Верховної ради.

"Якщо є порушення, відкривається кримінальне провадження, і якщо суд визнає депутата винним, Рада дає на це згоду 226 голосами! Тож ми не будемо підтримувати ініціативу ПР. Єдине, що допоможе в цій ситуації,— зміна влади й судової системи",— впевнений Карпунцов. 

У фракції "Батьківщина" також назвали ініціативу ПР безпідставною.

За винятком народних депутатів, обраних у мажоритарних округах, ініціативу ПР готові підтримати тільки в Компартії, що збільшує шанси на прийняття цього законопроекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування