Азаров через 2 місяці розпорядився дати допомогу сім’ям загиблих рибалок

Середа, 18 вересня 2013, 21:57

Кабінет міністрів доручив виділити сім'ям українських рибалок, загиблих при зіткненні з катером прикордонної охорони РФ в Азовському морі, фінансову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень кожній.

Відповідне доручення Кабмін дав Мінекономрозвитку, Мінсоцполітки, Мінфіну та Донецькій ОДА.

Міністерство фінансів має здійснити ці виплати за рахунок коштів резервного фонду держбюджету, повідомляє ZN.UA.

"Підготувати і внести в установленому порядку узгоджене рішення Кабінету Міністрів України про одноразову фінансову допомогу сім'ям українських рибалок, які загинули під час інциденту в Азовському морі 17 липня 2013 року, в сумі 100,0 тис. гривень кожній", - йдеться у дорученні уряду.

Як відомо, НП в Азовському морі відбулася 17 липня. Катер російських прикордонників почав переслідувати український риболовецький баркас і пішов на таран.

В результаті загинуло четверо українських рибалок. Єдиний, хто вижив - Олександр Федорович - з серйозними травмами був доставлений до лікарні російського Єйська. У Росії йому пред'явили звинувачення у незаконному видобутку водних біологічних ресурсів, і відмовляються повертати його на Батьківщину.

Офіційний Київ неодноразово висловлював стурбованість тривалою відсутністю належної реакції російської сторони на дії прикордонників, які призвели до смерті українців.

Прокуратура Маріуполя відкрила кримінальне провадження щодо інциденту з попередньою кваліфікацією "порушення правил на транспорті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News