Ще один регіонал проти асоціації з ЄС

Понеділок, 2 вересня 2013, 10:00

Регіонал президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв вважає, що підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС згубно позначиться на високотехнологічних галузях економіки.

Про це він сказав на авіасалоні МАКС- 2013 в Жуковському, передає Інтерфакс-Україна.

"Не знаю, можливо, розмови про підписання угоди з Євросоюзом про асоційоване членство - це якась політична "гра в страшилки", але для наукомістких підприємств таке входження - це моментальна загибель", - сказав Богуслаєв.

Він пояснив, що на Україні, як і в Росії, є закон про технічне регулювання, який передбачає внутрішні державні стандарти.

"В Україні близько 20 тис. стандартів. А за умовами угоди ми повинні від них відмовитися і перейти на європейський стандарт", - сказав Богуслаєв.

Як приклад того, до чого може призвести такий перехід, він навів ситуацію з використанням матеріалів в авіаційному двигунобудування . За його словами, матеріали, що поставляються, відповідають російським і українським держстандартам на жароміцні матеріали.

"Вони відрізняються від таких же матеріалів, що використовуються в Європі ... Тепер, коли ми доходимо до технічного регулювання та подаємо заявку на отримання сертифіката для двигуна за європейськими нормами, нам кажуть: ваш двигун зроблений з матеріалу, який не відповідає європейським нормам. Все, кінець!"- сказав Богуслаєв.

Він також упевнений, що Україні пропонується відмовитися від метричної системи і перейти на дюйми, фунти і фути ."Це неможливо", - сказав Богуслаєв.

Він зазначив, що як депутат Верховної Ради, обраний за мажоритарним принципом, не має морального і політичного права закликати своїх виборців до Євросоюзу.

"Я не можу тепер як депутат, обраний у своєму окрузі, де проживає 250 тис. осіб, з них 170 тисяч голосуючих, говорити їм: Ідіть до Євросоюзу, де сьогодні 27-30 % безробітних", - сказав Богуслаєв.

Раніше проти асоціацію з ЄС висловився регіонал Олег Царьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News