Суд передав приватний телеканал у комунальну власність

П'ятниця, 20 вересня 2013, 09:59

Суд скасував держреєстрацію кременчуцької телекомпанії "Візит" і передав 100% акцій комунальної телерадіокомпанії "КТРК".

Про це сказано в постанові судді Автозаводського райсуду Кременчука Олени Предоляк, передають "Українські новини".

Зокрема, рішенням суду скасовано розпорядження екс-мера Кременчука від 27 червня 1995 року про держреєстрацію приватної телекомпанії "Візит".

Суд вирішив внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру, а також передав всі права приватної телекомпанії - в комунальну власність "КТРК".

Адвокат телекомпанії Олена Дмитриченко заявила журналістам, що власники телекомпанії "Візит" Олександр і Тамара Мельники мають намір оскаржити дане рішення як незаконне.

На їх думку, виконання даного рішення фактично призведе до ліквідації приватної телекомпанії "Візит".

Дмитриченко зазначила, що на момент створення "Візиту " у 1991 році не існувало такого підприємства як КП "Кременчуцький техно-торговий центр "Електрон" (зареєстровано в 1992 році).

Саме це підприємство позивач - "КТРК" - позиціонує себе як засновник малого колективного підприємства "Візит" (згодом перереєстрованого у приватну телекомпанію).

Адвокат також заявила, що термін позовної давності в частині визнання корпоративних прав ТТЦ "Електрон" закінчився, і зміна сторін у зобов'язанні (передача корпоративних прав "КТРК") не змінює порядку обчислення позовної давності.

Раніше "Візит" заявив про спробу рейдерського захоплення підприємства з боку міської влади Кременчука.

Власник приватної телекомпанії "Візит" Олександр Мельник подав заяву в міліцію, в якому вважає намір захопити його компанію кримінальних діянням з боку мера Олега Бабаєва.

За заявою Мельника прокуратура почала розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...