Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович про долю Тимошенко: Ми не сказали ні "так", ні "ні"

П'ятниця, 20 вересня 2013, 11:06

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна поки не прийняла рішення щодо долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це він заявив, відповідаючи на питання лідера Батьківщини Арсенія Яценюка щодо звільнення Тимошенко.

"Я цього питання умисно не торкався. Але якщо ви захотіли, щоб я про це сказав, то я повторю ще раз… для тих, хто цього не чув", - сказав він роздратовано.

"Україна протягом 2010-11-12-13 років платить найвищу ціну на газ у світі. Ми платимо за газ більше, ніж Європа приблизно на 150 доларів. І це наслідки підписання ганебної угоди 2009 року", - зазначив він.

Він додав, що в судах знаходяться справи (проти Тимошенко), які "ще не розглянуті і якими нанесені Україні великі матеріальні збитки".

"Їх треба розглянути, на ці питання поки немає відповіді", - додав Янукович.

"Ми шукаємо, яким чином підійти до цього найскладнішого питання щодо Тимошенко", - зазначив він і подякував місії європарламенту Кокса-Кваснєвського, які "разом з Україною шукають вихід із ситуації".

"У нас ще є час, і ми будемо діяти згідно з планом, тим, який є працювати. Поки ми не сказали ні "да", ні "ні". Відповідь повинна бути в площині, яка б дозволила нам в законодавчому полі знайти рішення", - зазначив Янукович.

На запитання Олексія Гараня, щодо того, що наразі немає юридичних перешкод для помилування Тимошенко, бо усі справи, що знаходяться у судах ще не винесли вироків, Янукович відповів, що сам хоче звільнити екс-прем'єра.

"Це цілком природно, що ви задаєте це питання, що це вас хвилює. Немає, мабуть, такого прибора, такої можливості поміряти, у кого більше бажання: у вас, чи у мене. Я хочу сказати, що у мене бажання не менше ніж у вас. Ми з вами у цьому союзники", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...