Табачник влаштував загальнодержавний збір "компромату" на батьків учнів та дошкільнят

Неділя, 22 вересня 2013, 14:48

До єдиної державної електронної бази з питань освіти, яку пов'язували з абітурієнтами, студентами та викладачами вузів, тепер починають вводити інформацію про школярів і навіть дошкільнят.

Як пише ZN.UA, в базі міститься інформація не тільки про учнів і вчителів, а й про батьків: національність, громадянство (переносяться з копії свідоцтва про народження дитини), дата народження, місце роботи, телефон, e - mail.

Обробка інформації відбувається через ліцензійне програмне забезпечення "Курс: школа", яка кожна школа купує за свої гроші у ТОВ "Нові знання".

За допомогою цього программного забезпечення уся інформація зі шкіл направляється в інформаційну систему управління освітою (ІСУО), а вже з неї - в електронну базу, адміністратором якої є відоме держпідприємство "ІнфоРесурс", створене Міністерством освіти.

"Планується, що інформація буде збиратися по районах, потім по областях і нарешті - по всій країні. Офіційним власником бази ЕГЕБО є МОН", - зазначає видання.

З 2013 року всі школи повинні подавати звіти на портал ІСУО, і з цього приводу є спеціальний лист і методичні рекомендації МОН.

Як відомо, раніше з'явилася інформація про те, що у Києві міське управління освіти і науки збирає інформацію про дітей, чиї батьки працюють у засобах масової інформації.

Збирається інформація щодо ФІО дитини, батьків-журналістів та місця їх роботи. Школи мають повідомити чиновникам ці дані в режимі "терміново і важливо!".

Спершу інформацію підтвердили у двох районах столиці - Голосіївському та Оболонському, пізніше – у Печерському та Святошинському. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування