Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Образа комуніста обійшлася Фаріон у 20 тисяч

Вівторок, 24 вересня 2013, 14:08

Депутат від КПУ Олександр Зубчевський відсудив у депутата від "Свободи" Ірини Фаріон 20 тисяч гривень моральної шкоди за образу його, як носія російської мови.

Таке рішення ухвалив Шевченківський райсуд Львова 24 вересня, передає УНІАН з посиланням на прес-службу Запорізького обкому КПУ.

"Суд визнав образливими слова Ірини Фаріон, які публічно пролунали на адресу Олександра Зубчевського. Крім того суд частково задовольнив моральну шкоду: Фаріон повинна виплатити Зубчевському 20 тисяч гривень моральної шкоди та 2 тисячі гривень судових витрат", - зазначив він.

За словами Зубчевського, всі ці кошти, будуть перераховані ним на підтримку шкіл з російською мовою навчання.

"Нікому не дозволено ображати іншу людину незалежно від того, якою ти мовою говориш, яка в тебе національність і який колір шкіри", - зазначив депутат.

"Нехай і не вся сума задоволена судом у якості морального збитку, але навіть та, яка надійде від "свободівки", послужить гарною підмогою для розвитку російськомовних шкіл", - цитує представника КПУ прес-служба.

1 березня глава парламентського підкомітету з питань вищої освіти, народний депутат від "Свободи" Ірина Фаріон направила позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою визнати протиправним бездіяльність Апарату Верховної Ради відносно не забезпечення перекладу державною мовою виступів, питань, реплік народних депутатів на засіданнях комітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...