Влада сподівається на поліпшення відносин з РФ після асоціації з ЄС

Вівторок, 24 вересня 2013, 20:42

Влада України очікує поліпшення відносин з Росією після підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ України Леонід Кожара в інтерв'ю Forbes.

"Я впевнений, що підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС матиме позитивний ефект і на політичні, і на економічні відносини з РФ. Ми розуміємо, що сьогодні російська політика щодо асоціації базується на деяких сантиментах. Я думаю, після факту підписання угоди цей фактор зникне, і ми зможемо більш раціонально і прагматично підійти до подальшого розвитку наших відносин", - сказав він.

За словами міністра, продукція, вироблена в Україні спільними російсько-українськими підприємствами, "матиме нульове мито в ЄС".

"Це має стати хорошим стимулом для інвестицій російського бізнесу в економіку нашої країни - і реалізації їхніх стратегічних інтересів", - заявив Кожара.

Також, за його словами, уряд аналізував зміст заяв радника президента Росії Сергія Глазьєва щодо шкоди, яку може завдати Україні підписання угоди про асоціацію, і "дійшов висновку, що не все в них - правда, і не все так катастрофічно погано, як нас намагаються переконати".

"Ще раз скажу: ми очікуємо поліпшення відносин з РФ після підписання угоди про асоціацію з ЄС. Те, що відбувається зараз, я вважаю сантиментами. І сентименти переважають над раціональністю", - додав Кожара.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування