Білорусь не бачить загроз у підписанні Україною договору з ЄС

Середа, 25 вересня 2013, 13:02

Загроз для двосторонньої торгівлі Білорусі та України через очікуване підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС поки немає.

Про це заявив прем'єр Білорусі Михайло Мясникович у Астані, передає УНІАН.

"Поки немає підстав", - сказав Мясникович, відповідаючи на питання про те, чи можна зараз говорити про якісь загрози для двосторонньої торгівлі від підписання відповідної угоди з ЄС.

При цьому прем'єр Білорусі зазначив, що питання подальших торговельно-економічних відносин між Україною та Білоруссю після підписання Угоди про асоціацію з ЄС необхідно детально вивчати.

"Це небайдуже в даній ситуації. У нас величезний товарообіг, і, природно, ми стурбовані, щоб це (умови ЗВТ України і ЄС) не позначилася на торговельно-економічних відносинах", - сказав Мясникович.

При цьому, відповідаючи на запитання, чи поділяє він позицію Росії в оцінці розвитку торгових відносин з Україною після підписання угоди про асоціацію, Мясникович сказав: "У Росії є свої начальники".

Також прем'єр Білорусі повідомив, що у ході зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим у середу була досягнута домовленість про створення робочої групи для вивчення питання про розвиток подальших двосторонніх торговельних відносин.

"Ми домовилися, що створюємо робочу групу, яка подивиться вигоди і можливі втрати і до візиту Миколи Яновича ця група дасть певні пропозиції, і це буде предметом розгляду під час офіційного візиту прем'єра України (у Білорусь) 7-8 жовтня", - сказав Мясникович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування