FEMEN зібрався просити політичного притулку

Четвер, 26 вересня 2013, 08:42

Лідер жіночого руху FEMEN Ганна Гуцол і його колишній консультант Віктор Святський мають намір просити політичного притулку в Європі.

Про це пише "Комерсант- Україна".

Раніше все керівництво організації залишило Україну, звинувативши владу і спецслужби в нападі на активісток і спробі підкинути в офіс руху зброю.

Разом з тим публічний лідер організації Ганна Гуцол заявляє, що акції FEMEN в Україні продовжаться, але брати участь у них будуть вже іноземки.

Тепер новим центром руху стане Франція . "Нехай злочинний режим Януковича з його силовими посіпаками не розраховує на відсутність FEMEN в українській політиці" , - заявила Гуцол.

Як відомо, першою з руху України, в 2012 році, залишила Інна Шевченко, побоюючись судового переслідування за спиляний хрест у центрі Києва, - цією акцією організація висловила свою солідарність з групою Pussy Riot, активістки якої були засуджені за панк- молебень у московському храмі Христа Спасителя. Зараз Шевченка живе у Франції, де вона отримала політичний притулок.

Там же над активістками FEMEN вже почався суд за акцію в Нотр -Дам , що передбачає можливе позбавлення волі на 10 років або штраф у 150 тисяч євро.

Зараз FEMEN просить притулку з мотивів, що у серпні були здійснені напади на Віктора Святського ( на той момент- консультанта руху) і лідера організації Анну Гуцол, а в серпні співробітники міліції провели обшук у київському офісі жіночого руху FEMEN. В офісі було виявлено пістолет, гранату, а також зображення патріарха Московського і всієї Русі Кирила і президента Росії Володимира Путіна з мішенню на лобі. За підсумками обшуку були зареєстровані матеріали за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу ("незаконне виготовлення , переробка чи ремонт вогнепальної зброї або вибухових пристроїв" ; карається позбавленням волі на строк до 7 років).

Організація також поширила фотографію нібито стеження СБУ за ними , однак людина в кафе виявилася редактором спортивного сайту.

Що стосується Святського, то в іноземній пресі вийшла про нього стаття , де він звинувачується в приниження учасниць руху і деспотсьому з ними поводженні.

За інформацією "Комерсант", Святський має намір осісти в Швейцарії. В інтерв'ю Spiegel Online він повідомив, що "пішов у підпілля і вирішив просити політичного притулку в одній із західноєвропейських країн".

Тепер новим центром руху стане Франція . "Нехай злочинний режим Януковича з його силовими посіпаками не розраховує на відсутність FEMEN в українській політиці" , - заявила Гуцол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...