Кузьмін розповів про "24 справи Тимошенко"

П'ятниця, 27 вересня 2013, 13:22

З 1995 року протии Юлії Тимошенко було порушено 24 кримінальні справи.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю "Голосу столиці".

Він заявляє, що громадськість звертає увагу лише на найрезонансніші справи проти екс-прем'єра, але є й інші.

"Починаючи з 1995-го року і по сьогоднішній день щодо Юлії Тимошенко було порушено 24 кримінальні справи", - твердить Кузьмін.

За його словами, серед них є справи, пов'язані з контрабандою валюти, контрабандою газу, розкрадання в особливо великих розмірах, заподіяння тілесних ушкоджень працівникові пенітенціарної служби.

Згадав Кузьмін і "соратник та покровителя" Тимошенко – Павла Лазаренка.

"Відносно Павла Лазаренка порушено 32 кримінальні справи, і слідство має намір представити в суді докази, що частину цих злочинів вони здійснювали разом. Тому коли я кажу, що громадськість не знає усієї правди, я маю на увазі саме це", - заявив Кузьмін.

За його словами, частина з цих справ готова до направлення до суду, частина уже направлена до суду і чекає розгляду, а частину справ припинено.

"Справи, з яких я почав, пов'язані з контрабандою валюти, були припинені у зв'язку з тим, що парламент ухвалив рішення і декриміналізував ці діяння, тепер вони злочином не є", - розповів Кузьмін.

Як відомо, саме Ренат Кузьмін займався скандальними справами проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра Юрія Луценка.

Йому ж доручили справу резонансні справи про убивство Щербаня та справу Гонгадзе. Нещодавно Кузьміну доручили курувати справу про "держзраду" екс-глави СБУ Валентина Наливайченка.

Кузьмін заявив, що займається cправами опозиціонерів за особистою вказівкою генпрокурора Пшонки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...