Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У навчальних матеріалах для шкіл – повна вакханалія, непідконтрольна Табачнику - Гриневич

Субота, 28 вересня 2013, 19:30

Аби "провокаційні" зошити і щоденники не потрапляли до шкіл, необхідно включити ці матеріали у перелік навчальних матеріалів, які потребують погодження

Про це заявила голова комітету з питань науки і освіти Верховної Ради Лілія Гриневич, пише "Тиждень".

"Сьогодні ви можете випустити на ринок щоденник з Осамою бін Ладеном і ніхто за це не понесе відповідальність. Міністерство освіти нині повністю монополізувало ринок підручників, але в результаті цього половина всіх підрядів віддається двом наближеним до керівництва МОН структурам, якість підручників падає, а ціна – зростає. При цьому зміст, який несуть зошити і щоденники взагалі жодним чином не контролюється", – зазначає Гриневич.

За її словами, з одного боку, "є повна вакханалія у сегменті навчальних матеріалів, непідконтрольному міністерству".

"З іншого боку, як тільки ми введемо цей сегмент під контроль міністерства, ми тільки розширимо зону, сприятливу для корупції", – заявляє Гриневич

На думку депутата, аби "провокаційні зошити і щоденники не потрапляли у школи, необхідно включити ці матеріали у перелік навчальних матеріалів, які потребують погодження".

Однак "погодженнями навчальних матеріалів  має займатися не Міносвіти, а незалежна від нього інституція, яка забезпечить неупереджену і професійну експертизу".

Як відомо, за останні роки почастішали випадки, коли учням шкіл роздають "подарункові" щоденники та зошити, у яких експерти помічають приховану політичну агітацію та пропаганду окремих партій, найчастіше – Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...