Прийняти Виборчий кодекс можна за місяць, якщо влада і опозиція домовляться - екс-глава ЦВК

Неділя, 29 вересня 2013, 14:51

Роботу зі створення Виборчого кодексу на 95% виконано, але його прийняття може супроводжуватися труднощами через протистояння між владою та опозицією

Про це в інтерв'ю "ZN.UA" заявив екс-голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.

За його словами, необхідна робота зі створення Виборчого кодексу давно зроблена і його проект можна швидко перетворити на закон.

"Варто було б створити робочу групу перед винесенням питання на розгляд Верховної Ради. Важливо залучити досвідчених фахівців (необов'язково різних політичних напрямів) до розробки відповідних законів і рішень парламенту" , - зазначив екс -глава ЦВК.

"Насправді необхідна робота на 95 % давно виконана, не треба вигадувати нічого нового. На основі наявних напрацювань можна було б підготувати сучасний проект Виборчого кодексу протягом 1 місяця", - заявив Шаповал.

За його словами, коли документ буде винесений на розгляд парламенту, "почалася б здорова дискусія".

"Залишилося б кілька розбіжностей, і тут ... наші лідери мають консенсусом визначити ключові процедури у відповідному законі. Зрештою, проект міг би швидко перетворитися на закон", - зазначив екс -глава ЦВК.

При цьому Шаповал підкреслив: нині відбувається затримка у прийнятті напрацювань через "відверто примітивну" причину: "це не наш законопроект, і ми його не підтримаємо".

"Чи може опозиція собі дозволити підтримати пропозиції влади, навіть якщо з ними згодна? Чи запропонує влада такий проект, який не буде суперечити намірам опозиції? Ця логіка в політичній сфері - в цілому абсурдна для суспільства, вона постійно тримає нас у режимі протистояння", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування