Вірменія зібралася до Митного союзу

Вівторок, 3 вересня 2013, 17:20

Вірменія має намір вступити до Митного союзу і згодом брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу.

Про це говориться в спільній заяві президентів двох країн за підсумками переговорів на вищому рівні, які відбулися в Росії, передає Итар Тасс.

"Президенти підтвердили націленість РФ і Республіки Вірменія на подальший розвиток процесів економічної інтеграції на Євразійському просторі", - сказано в заяві.

"У цьому контексті президент Республіки Вірменія Серж Саргсян заявив про рішення Республіки Вірменія вступити до Митного Союзу і почати в цих цілях необхідні практичні кроки, а надалі брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу", - сказано в заяві.

Згідно з документом, президент РФ Володимир Путін впевнений, що включення Єревана у євразійський інтеграційний процес прискорить економічне співробітництво.

Путін підкреслив, що російська сторона підтримує рішення Вірменії про вступ до Митного Союзу, участь у формуванні Євразійського економічного союзу. "Будемо всіляко сприяти цьому процесу", - пообіцяв Путін.

Як відомо, зараз у Митному союзі перебувають Росія, Білорусь і Казахстан.

Україна намагається одержати в Митному союзі статус спостерігача й при цьому підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Однак Росія наполягає на тому, що співробітництво із МС і асоціація з ЄС одночасно неможливі.

14 серпня з'явилася інформація про те, що Росія заборонила український імпорт. Тоді митні органи РФ віднесли до групи ризику більшість українських зовнішньоторговельних операторів, ввівши повний митний огляд їхніх товарів.

20 серпня Міністерство доходів і зборів України і Федеральна митна служба Росії оголосили про закінчення торговельної війни.

Після переговорів Азарова і Медведєва перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив, що продовжувати подальші переговори про перспективи одночасної участі України в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і Митним союзом безглуздо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News