У міліції відхрещуються від зриву показу фільму "Відкритий доступ" у Києві

Понеділок, 30 вересня 2013, 12:10

У міліції заперечують, що їх колега  керував зривом показу фільму "Відкритий доступ" у Києві.

Про це у коментарі "Телекритиці" заявила заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ольга Білик.

"Андрій Лапко був у складі слідчо-оперативної групи Печерського райуправління міліції, яка виїхала на місце подій після повідомлення про замінування. Інформація про те, що він керував подіями в кінотеатр, не підтверджується", - сказала Білик.

 Андрій Лапко. Фото - Сергія Лещенка

"Те, що він розмовляв з присутніми людьми, не означає, що він керував подіями. Як фахівець він повинен не тільки фіксувати події, а й опитувати свідків", - зазначила вона.

Також, за її словами, поки що не підтвердилася інформація щодо того, що Лапко виривав чи пошкодив відеокамеру під час зйомки.

"Ми уважно передивилися відео і не побачили, що він комусь б'є камери. А офіційних заяв щодо таких дій до правоохоронних органів не надходило", - сказала Білик.

Вона також попросила "подібні факти, якщо вони мали місце, повідомляти в міліцію, а не тільки на сторінках Facebook".

У неділю журналіст "Української правди" Сергій Лещенко повідомив, що зривом показу фільму "Відкритий доступ" керував співробітник столичного УБОЗу.

За словами Лещенка, він "дружньо спілкувався зі зловмисником, який кинув димову шашку, а потім виривав камери у журналістів, які це знімали".

27 вересня перед початком показу альманаху "Відкритий доступ" до зали кінотеатру "Кінопанорама" організовано завели близько 30 осіб, ззовні схожих на безпритульних. Вони були нетверезі, курили та кричали в приміщенні.

Коли прибули міліціонери, щоб вивести цих людей із зали, хтось кинув димові шашки.

Пізніше правоохоронці заявили, що змушені зупинити показ фільму через повідомлення про замінування приміщення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування