Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко: Якщо Янукович хоче євроінтеграції – він звільнить Тимошенко

Понеділок, 30 вересня 2013, 16:06

Без реального прогресу у виконанні вимог Євросоюзу, зокрема звільнення Тимошенко, Україна не зможе підписати Угоду про асоціацію.

Про це заявив лідер "УДАРу" Віталій Кличко у Вільнюсі на зустрічі з Президентом Литви Далею Грібаускайте, повідомляє його прес-служба.

"Ми бачимо, що сьогодні українська влада не демонструє готовності виконати всі умови... Якщо Президент Янукович справді прагне євроінтергації України, а не просто декларує її, він звільнить Юлію Тимошенко", - підкреслив Кличко.

Він звернувся до Президента Литви з тим, аби при визначенні своєї остаточної позиції Євросоюз врахував, що ця Угода надасть українській опозиції і ЄС додаткові важелі впливу на владу і створить більш сприятливі умови для чесних виборів в Україні в 2015 році.

"Сьогодні головне завдання опозиції - зробити все, щоб були виконані умови і Угода про асоціацію була підписана. А далі ми вимагатимемо від чинної влади реалізації положень цієї Угоди", - сказав Кличко.

"І ми чітко усвідомлюємо, що втілити докорінні реформи і справді європейські стандарти в Україні ми зможемо тільки після зміни влади у 2015 році", - додав лідер "УДАРу".

Із президентом Литви також зустрівся глава політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Під час розмови він запевнив Грибаускайте, що опозиція має "бажання голосувати за всі закони, необхідні для виконання цих критеріїв".

"У той же час, на зустрічі наголошувалося, що Угода про асоціацію - це не лише питання підпису під паперами. Це - питання глибоких реформ в Україні, які повинні бути зроблені як до підписання угоди, так і після, аби наблизити стандарти українського суспільства до європейських норм і традицій", - цитує прес-служба Яценюка.

В інтерв’ю журналістам по завершенні зустрічі Арсеній Яценюк зазначив, що Україна дуже цінує підтримку, яку надає їй президент Литви.

"Ми переконані, що Угода про асоціацію з ЄС буде підписана в листопаді. Але справа в тому, що нам необхідно виконати три критерії. Перший – це виборче законодавство, яке вже ухвалено парламентом. Другий стосується реформування прокуратури", - сказав він.

"Третій критерій стосується справи Юлії Тимошенко. Це залежить від президента Януковича, його політичної волі. Німецький уряд чітко заявив, що він готовий забезпечити медичну допомогу для Юлії Тимошенко. Проте річ у тому, чи готовий президент Янукович показати свою політичну волю та випустити Юлію Тимошенко", - підкреслив Арсеній Яценюк

Україна і ЄС мають намір підписати Угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі, що відбуватиметься 28-29 листопада.

Припинення практики вибіркового правосуддя і звільнення Юлії Тимошенко є умовами ЄС для підписання цієї угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування