Зривом показу "Відкритого доступу" керував борець з наркообігом?

Понеділок, 30 вересня 2013, 19:29

Під час показу альманаху "Відкритий доступ" у Києві співробітник відділу з протидії обігу наркотиків Печерського райуправління міліції Андрій Лапко силою відібрав телефон співорганізаторки заходу Світлани Заліщук.

Про це повідомила активістка руху "Стоп цензурі" Наталя Соколенко.

Інформацію про те, що в момент інциденту правоохоронець був у приміщенні "Кінопанорами", де відбувався кіносеанс, раніше підтвердила заступник керівника прес-служби столичної міліції Ольга Білик.

Проте під час спілкування з громадськими активістами та журналістами Лапко, за словами Соколенко, спершу відмовлявся назвати своє прізвище та звання, чим порушив закон "Про міліцію", потім заперечував проти зйомки розмови із ним на мобільний телефон громадської активістки Світлани Заліщук.

Окрім того, за інформацією Соколенко, Лапко "силою відібрав телефон, аби завадити зніманню, але під тиском присутніх журналістів та активістів віддав його".

"Громадськість звертається до ГУ МВС Києва з вимогою провести службове розслідування щодо перевищення повноважень оперативником відділу БНОН Печерського райуправління столичної міліції Андрієм Лапком та притягнути його до дисциплінарної відповідальності", - йдеться в заяві.

Як відомо, 27 вересня перед початком показу альманаху "Відкритий доступ" до зали кінотеатру "Кінопанорама" організовано завели близько 30 осіб, ззовні схожих на безпритульних. Вони були нетверезі, курили та кричали у приміщенні.

Кожен з них мав на собі роздрукований на звичайному принтері бейдж з написом "Преса". Коли прибули міліціонери, щоб вивести цих людей із зали, хтось кинув димові шашки.

Зривом показу фільму "Відкритий доступ" керував співробітник столичного УБОЗу. Проте міліція запевняє, що він є співробітником органів, але зривом не керував.

За фактом колективного хуліганства громадян у столичному кінотеатрі "Кінопанорама" під час показу альманаху "Відкритий доступ" порушено кримінальні провадження.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...