Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: Куди б Україна не йшла, все одно десь зустрінемося

Середа, 4 вересня 2013, 09:21

Росія з повагою поставиться до рішення України укласти угоду про зону вільної торгівлі з ЄС, але буде змушена захищати власні інтереси.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю "Першому каналу" і агентству Ассошіейтед Пресс, текст якого наводть прес-служба Кремля.

"Подивимося, яким буде вибір українського керівництва. Який би вибір не був зроблений, ми поставимося з повагою й, безумовно, будемо продовжувати працювати", - заявив він.

"Але питання просто тільки в тому, як будемо працювати, що ми повинні будемо робити для захисту своїх власних інтересів. Видно буде", - додав російський президент.

Він зазначив, що основна загроза полягає в тому, що укладення Києвом такої угоди може привести до витискання українських товарів на російський ринок.

"Коли обнуляються мита, з'являється товар іноземного виробництва на українському ринку, а свої-то підприємства працюють, куди свій товар подіти? У нас є побоювання, що вони будуть витискатися на наш ринок, на ринок Митного союзу, на ринок Росії, Казахстану й Білорусії. Але ми так не домовлялися, це буде створювати проблеми для нашої економіки", — сказав Путін.

"І друге, що таке впровадити в себе одразу технічні стандарти? Це значить, що українські підприємства матимуть випускати все, не знаю, ліфт, машину, сорочку, годинник та інше, усі інші товари за технічними регламентах Євросоюзу", - сказав Путін.

"Вони гарні, але вони дуже жорсткі, і щоб підприємства так працювали по цих регламентах, потрібні інвестиції багатомільярдні, час потрібен. Сумніваюся, що це можливо зробити відразу. А поки це будуть робити, багато підприємств уже розоряться або знову ж будуть виштовхувати товари на наш ринок. Ми змушені будемо закриватися", - додав він.

"Я складно собі уявляю, як буде розбудовуватися ракетно-космічна галузь України… ракетна галузь і авіація. Я просто не уявляю без нашого ринку. Моторобудування авіаційне. Наші всі вертольоти оснащені українськими двигунами, що нам робити?" – відзначив він.

"Я ж дуже давно й добре знаю наших європейських партнерів, вони дуже гарні хлопці, з ними й пивка можна махнути німецького, і шнапсу випити, і келих вина французького або італійського випити смачного. Але коли вони сідають за стіл переговорів, це дуже жорсткі люди, дуже прагматичні, і щось отримати від них – це, знаєте, складне завдання", - додав Путін.

"Тому мені здалося, що якби ми в рамках ЄЕП разом би визначили якісь принципи, то розмовляти, скажімо, європейцям з нами в складі Росія – Україна – Казахстан – Білорусія було б набагато складніше, ніж поодинці", - сказав він.

"Ви знаєте, що б не відбувалося, і куди б Україна не йшла, ми все одно колись і десь зустрінемося. Чому? Тому що ми – один народ", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування