Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція досі розслідує справу про підробку бюлетенів на користь Маркова

Четвер, 5 вересня 2013, 19:18

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що не причетні до фальсифікацій бюлетенів на користь "регіонала" Ігора Маркова на виборах народного депутата.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Заяви представників депутата Маркова про причетність міліції до фальсифікацій безпідставні", - сказано у заяві

"Вся виборча документація з окружної виборчої комісії вилучалася з дотриманням вимог кримінально-процесуального законодавства – у присутності понятих і працівників архіву, та зберігалася опечатаною в охоронюваному приміщенні. Огляд вилучених бюлетенів здійснювали фахівці експертної служби МВС у присутності членів ЦВК", - заявили в міліції.

"В рамках кримінального провадження правоохоронці з дозволу суду у присутності понятих і працівників архіву вилучили та опечатали ящики з бюлетенями. Ці ящики знаходилися на зберіганні в архіві і раніше були опечатані печатками виборчої комісії. Таким чином, несанкціонований доступ до вилучених бюлетенів був неможливим", - додали в МВС.

"Подальший огляд та перерахунок всіх бюлетенів здійснювався у присутності понятих, працівників ЦВК та експертної служби МВС. Огляд мав на меті виявити бюлетені, що викликали підозру у наявності на них ознак підробок", - сказано у заяві.

"Всі бюлетені, які викликали підозру у їх підробленні, були опечатані у присутності понятих та членів ЦВК і направлені на дослідження. За їх результатами підтверджено факти наявності слідів підробок саме в бюлетенях, які були пораховані на користь кандидата Ігоря Маркова", - підкреслюється у заяві.

У МВС також зазначили, що слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 158 (Фальсифікація виборчих документів, документів референдуму чи фальсифікація підсумків голосування, надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців чи фальсифікація відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу досі триває.

Як відомо, заступник голови Одеської облради Олексій Гончаренко, посилаючись на правоохоронців, заявив, що на виборах народного депутата на користь кандидата Ігоря Маркова було сфальсифіковано 6038 бюлетенів.

У четвер Вищий адмінсуд почав розгляд позову Юрія Кармазіна до Центральної виборчої комісії з вимогою позбавити Маркова мандата.

Раніше Марков заявив журналістам, що його можуть позбавити депутатського мандата нібито через небажання голосувати за євроінтеграційні закони.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...