Яценюк: Режим змусив вчителів і лікарів захищати депутатське збіговисько

Субота, 7 вересня 2013, 12:22

Лідери опозиційних фракцій - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок - категорично не згодні із звинуваченнями на свою адресу, що опозиція блокує вирішення нагальних проблем киян, зриваючи засідання Київради.

Про це політики заявили у відповідь на питання, яким може бути вихід із тупикової ситуації, коли влада не хоче проводити вибори в Києві до 2015 року, а громада Києва і його бюджет стали заручниками цього протистояння, пише "ZN.UA".

На думку голови політради ВО "Батьківщина" Арсенія Яценюка, "потрібно перестати ганяти по вітру теза Банкової" про те, що опозиція блокує вирішення нагальних проблем киян.

Як підкреслив Яценюк, на останній законній сесії міськради 22 травня розглядалося близько 100 земельних питань про передачу ділянок і розробок проектів землеустрою - майже 460 га .

"Разом з тим  сесія не приділила уваги жодному соціальному питанню. Але як тільки завершилися повноваження Київради, Банковій засвербіло "подбати" про простих киян. Режим взяв у заручники вчителів та лікарів, зігнавши змучених безгрошів'ям людей захищати самовільне депутатське збіговисько", - додав Яценюк.

У свою чергу лідер партії "УДАР" Віталій Кличко зазначив, що "Конституція не передбачає компромісу з порушниками Основного закону".

"У лютому тоді ще легітимна Київрада прийняла постанову, згідно з якою КМДА як виконавчий орган Київради, може проводити необхідні платежі. Зміни ж в бюджет могла внести вже легітимна новообрана Київрада. Відкладаючи питання виборів , влада ... спекулює при цьому інтересами бюджетників", - зазначив Кличко .

Разом з тим лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок зазначив, що без активної позиції киян вирішити питання про проведення виборів у Києві проблематично.

За його словами, боротьбу опозиції з беззаконням "помилково називають "блокуванням діяльності Київради".

"Ми не можемо відмовитися від боротьби з узурпаторами . Не можна виправдовувати скасування виборів , будь-якими господарськими або бюджетними потребами, бо це маніпуляція, в результаті якої в Україні, у підсумку, скасують всі вибори без винятку, в тому числі і президентські", - заявив Тягнибок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування