Комуністи влаштували "референдум" з приєднання до ЄврАзЕс

Неділя, 8 вересня 2013, 10:55

У Києві на території стадіону "Спартак" зібралося кілька сотень людей, організованих Компартією України для участі у всеукраїнському референдумі за народною ініціативою щодо вступу України до ЄврАзЕс.

Про це "Українській правді" повідомила громадська активістка Наталія Соколенко та представники "Коаліції за чесний референдум".

Трибуни стадіону повністю заповнені учасниками "референдуму", на території присутня символіка КПУ та громадського руху "Український вибір".

На території стадіону Спартак проходять збори щодо проведення всеукраїнського референдуму з приєднання до Митного союзу. Фото - Ольга Айвазовська
На території стадіону "Спартак" проходять збори щодо проведення всеукраїнського референдуму з приєднання до ЄврАзЕc. Фото - Ольга Айвазовська

На вході на територію стадіону всіх учасників зустрічають молоді люди у кофтинках з символікою КПУ, для входу вони вимагають пред'явити паспорт та запрошення.

На території стадіону Спартак проходять збори щодо проведення всеукраїнського референдуму з приєднання до Митного союзу. Фото - Ольга Айвазовська
Фото - Ольга Айвазовська

"Журналістів, які зібралися перед стадіоном, на територію не пустили", - повідомила Соколенко.  За її словами, мотивують це тим, що представники ЗМІ не мають відповідної акредитації.

"До нас вийшов заввідділом з ідеологічної роботи КПУ Володимир Пустовойтов і заявив, що пустити нас не можуть, бо нема акредитації. Виявилося, що акредитація на захід завершилася ще у четвер. Хоча за законом акредитація на подібні заходи взагалі не передбачена, і участь у всеукраїнському референдумі кожний громадянин може братии безперешкодно", - підкреслила активістка.

"Пустовойтов взяв на себе відповідальність за недопуск преси до участі у заході, це перешкоджання журналістській діяльності, що згідно ст.171 УК – кримінальна відповідальність, до 3 років позбавлення волі", - додала Соколенко.

Представники ЗМІ – "5 канал", ТВі, ТРК "Ера", "Радіо Свобода", газета "День", "Громадське радіо" і "Громадське телебачення"- викликали міліцію.

Як повідомила Ольга Айвазовська, що присутня на території "Спартаку", лідер КПУ оголосив, що на зборах присутній член ЦВК Донченко. "Відповідальні зареєстрували 2508 чоловік", - зазначила вона.

Зазначимо, що на поточному тижні, після заборони проведення референдуму щодо вступу до Митного союзу КПУ подала заявку на проведення зборів щодо ЄврАзЕс. Суд не забороняв проведення цих зборів, одна також заборонив ЦВК надсилати свого представника для участі у цьому заході

Разом з тим, за словами Соколенко, Донченко заявив, що на зборах він присутній як фізична особа. При цьому він заявив, що інформація про ці збори все одно надійде до ЦВК і він її, вже як посадовець, також буде розглядати. "Тому він тут і присутній - щоб бачити і знати, що тут відбулося насправді", - процитувала Донченка активістка. 

Під час проведення зборів депутати-комуністи не давали можливості державному виконавцю пройти на територію стадіону, влаштувавши штовханину перед входом.

При цьому один з учасників протистояння,  одягнений у куртку з логотипом КПУ заявив держвиконавцю "Те, що ви робите, незаконно!  Не чіпайте мене! Якщо на мені хоч одна подряпина з'явиться… я вас… я вас по судах затаскаю!". На це держвиконавець заявив "Я вас не чіпаю".

"Як не чіпаєте? Як це – не чіпаєте?", - обурився "комуніст". А інший підтримав його, вигукнувши "Дивіться, от у мене вже синяк!".

Як відомо, у серпні лідер КПУ Петро Симоненко повідомив Центрвиборчком, що 8 вересня відбудуться збори щодо призначення всеукраїнського референдуму про входження України до Митного союзу. 

Однак Окружний адмінсуд Києва заборонив КПУ організовувати і проводити дані збори. Іншою постановою суд відкрив провадження у зазначеній справі і призначив попереднє судове засідання на 13 вересня.

Ухвалою суду Центральній виборчій комісії заборонено направляти свого представника на збори громадян України про проведення всеукраїнського референдуму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...