Радник Путіна розповів, як Азаров обманює Януковича

Неділя, 8 вересня 2013, 12:02

На переговорах між урядами України та РФ Миколі Азарову пояснили, чому не можна одночасно підписувати угоду і вибудовувати відносини з Митним союзою за формулою"3 +1".

Про це в інтерв'ю радіо "Эхо Москвы" заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв.

За його словами, під час його зустрічі "з однією дуже поінформованою людиною в Києві" стало відомо, що Україна "таки підпише угоду про асоціацію".

"Це суперечить здоровому глузду, економічним інтересам , підриває електоральну базу існуючої влади .... Тому що вони проходили на виборах з гаслом дружити з Росією, а замість цього виходить погіршення торговельного режиму і відгородження", - зазначив Глазьєв.

"А він каже: "Ти не зрозумів. У них же рахунки за кордоном, у них там будинки, майно, капітали. Знаючі люди їм показали, що ці рахунки відомі. Є така процедура - боротьба з відмиванням незаконно отриманих доходів. Інструменти боротьби будуть відносно українського політичного істеблішменту застосовані по повній програмі" , - додав радник Путіна.

"Якщо західна машина налаштована боротися з відмиванням незаконно отриманих грошей , вона буде це робити. Працюватиме Інтерпол. Якщо вона вже замовлення отримала, значить, вона просто чекає сигналу", - заявив Глазьєв.

За його словами, "Янукович і Азаров не дурні люди, вони все розуміють".

"Тому коли йшли останні переговори між урядами, учасники були щиро обурені - таке враження, що українські міністри не читали тексту цієї угоди ( про асоціацію з ЄС). Ми їм говоримо, що ви не можете увійти до нас у Митний союз, якщо ви підпишете цю угоду. Шувалов так і сказав - "неможливо підписати угоду з ЄС і продовжувати переговори з нами про участь у нашому інтеграційному процесі, ні в повноформатному, ні навіть у частковому режимі три плюс один, це неможливо", - додав радник президента РФ.

"Пояснили українському прем'єру (Миколі Азарову), що не можна одночасно підписувати угоду і вибудовувати відносини з нами у Митному союзі за формулою"3 +1", яку запропонував президент Янукович, пояснили, чому не можна. Він повертається до Києва і ініціює рішення уряду про приєднання Україна до угоди, яку ми підписали тут, в СНД - про зближення технічних регламентів Митного союзу з іншими державами СНД. Але це ж неможливо, одне інше виключає" , - заявив Глазьєв.

"Нас обманюють, себе обманюють, виборців обманюють, свого президента обманюють. Чому вони це роблять?" , - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування