Азаров "хоронить" соцполітику, витрачаючи мільярди на підтримку забезпечених, - Пінзеник

Неділя, 8 вересня 2013, 17:02

Кабінет міністрів  має переглянути дотації споживачам газу, оскільки зараз величезні кошти спрямовуються на підтримку людей, які не відповідають критеріям бідності.

Таку думку в інтерв'ю "ZN.UA" висловив нардеп, екс -міністр фінансів Віктор Пінзеник.

"До якого часу з держбюджету буде дотуватися споживання газу далеко не бідних громадян?", - зазначає депутат.

За його словами, уряд планує додатково виділити "Нафтогазу" майже 11 мільярдів гривень на покриття дефіциту НАК.

"Вагома частина цих коштів йде на оплату газу, спожитого далеко не бідними людьми, оскільки уряд вирішив їх дотувати", - підкреслив нардеп.

"Як можна купувати газ за 400 доларів, а продавати за 100? Більше вигоди від такого "продажу" отримує той, хто більше купує. А купує більше той, у кого більше будинок. І держава величезні кошти спрямовує на підтримку тих, для кого ці гроші взагалі нічого не варті .... Компенсувати варто тільки тим, хто цього дійсно потребує, і для цього в країні існує система житлових субсидій" , - підкреслив Пінзеник.

"В Україні миряться з фундаментальними принциповими провалами соціальної політики. У нас вона не пов'язана з доходами тих, хто отримує соціальну допомогу. Українська влада має розуміти, що ... підтримувати держава повинна тих, у кого доходи менші. У нас же левова частка соціальних виплат йде тим , хто далеко не відповідає критеріям бідності", - підкреслив екс-глава Мінфіну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування