Рибак запевнив ЄС, що Україна вирішить питання Тимошенко вже у жовтні

Неділя, 8 вересня 2013, 21:00

Україна вже у жовтні виконає всі умови для підписання угоди про Асоціацію, в т.ч. - ухвалить правові рішення проблеми зі звільненням Юлії Тимошенко та її лікуванням в Німеччині.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Рибак під час конференції з зовнішньої політики і безпеки, що відбулася у Вільнюсі,  повідомляє "ВВС Україна".

У свою чергу президент Литвин Даля Грібаускайте заявила: "Це великий історичний шанс не тільки для України, але і всього ЄС".

"Маємо сказати Україні під час підписання Угоди, що Асоціація - це лише перший крок на шляху до її нового статусу, якісно нових стосунків з Європейським Союзом", - зазначила Грібаускайте. 

Разом з тим  під час зустрічей з віце-президентом Єврокомісії Кетрін Ештон і єврокомісаром із питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле Рибак заявив: "Верховна Рада України підтримує якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію".

Зазначимо, раніше Рибак заявляв, що "Юлія Тимошенко і угода про асоціацію з ЄС – різні речі".

"Я ставив це питання, здається, вже тричі на обговорення та на голосування. Верховна Рада не ухвалила таке рішення. … В Європі я зустрічаюся з усіма керівниками. Вони ставлять питання, щоб ми законодавство наближували до європейського та адаптували. А Тимошенко – це юридичні питання, ні я не впливаю на ці питання, ні президент, ні прем’єр-міністр. Я по цьому питанню жодних зобов’язань брати не можу", - заявляв спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування