Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і далі не розуміє, чому євроінтеграція має заважати вступу до МС

Неділя, 8 вересня 2013, 21:48

Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським співтовариством.

Про це президент України Віктор Янукович заявив в інтерв'ю програмі "События недели" на телеканалі "Україна".

"Нам не потрібно протиставляти питання європейської інтеграції з питаннями будівництва стратегічних відносин з країнами євразійського співтовариства або союзу", - заявив Янукович.

При цьому президент нагадав, що вже підписано низку документів, які визначають статус України у відносинах з Митним союзом і з Євразійським союзом, в яких Україна є спостерігачем.

Говорячи про "бунт" нардепів у лавах Партії регіонів, які виступають проти євроінтеграції та на підтримку вступу до Митного союзу, Янукович зазначив: "Це абсолютно  нормальний процес, який дзеркально відбивається і у суспільстві".

На запитання, чи він може запевнити, що партія влади буде монолітною у євроінтеграційних намірах і необхідну кількість голосів для ухвалення законів про євроінтеграцію буде забезпечено, Янукович відповів ствердно.

"Частина депутатів, які є прихильниками Митного союзу, звичайно, буде стимулювати і у парламенті, і у фракції (Партії регіонів) процеси, спрямовані на МС, на Євразійський союз. І це теж природній процес", - додав він.

"Але Україна йде шляхом євроінтеграції вже багато років. Осінь - це проміжний етап, який підведе підсумки, що було зроблено відтоді, як було прийнято стратегічне рішення про євроінтеграцію", - сказав Янукович.

"Підведення підсумків буде відображено у документах, які будуть підписані (на Саміті Східного партнерства), вони продемонструють глибину інтеграції, яка дозволить йти далі",- додав Янукович.

Говорячи про референдум, на якому має бути ухвалено стратегічне рішення, куди рухатися – до ЄС чи до МС, Янукович зазначив: "Референдум буде необхідний, коли буде йтися про вступ до співтовариства, де буде потрібно делегувати частину наших суверенних прав, передбачених Конституцією".

"Тут тільки український народ може прийняти таке рішення", - додав президент.

Нагадаємо, раніше радник президента РФ Сергій Глазьєв заявив, що на переговорах між урядами України та РФ Миколі Азарову пояснили, чому не можна одночасно підписувати угоду про Асоціацію та вибудовувати відносини з Митним союзою за формулою"3 +1".

"Він повертається до Києва і ініціює рішення уряду про приєднання Україна до угоди, яку ми підписали тут, в СНД - про зближення технічних регламентів Митного союзу з іншими державами СНД. Але це ж неможливо, одне інше виключає" , - заявив Глазьєв.

"Нас обманюють, себе обманюють, виборців обманюють, свого президента обманюють. Чому вони це роблять?" , - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування