У ЦВК поки не знають, що робити з "референдумом" комуністів

Понеділок, 9 вересня 2013, 09:14

У ЦВК поки не можуть сказати, чи зареєструють вони ініціативну групу КПУ й Українського вибору щодо проведення референдуму про приєднання до ЭврАзЕС.

Про це сказав член ЦВК Олександр Копиленко в коментарі Комерсант-Україна.

"Потрібно дивитися рішення суду й тільки після цього щось вирішувати. Поки важко сказати, чи можемо ми зареєструвати (ініціативну групу)",— заявив Копиленко. 

Як відомо, раніше суд заборонив члену ЦВК бути присутнім на зборах, ініційованих КПУ для початку процедури проведення референдуму.

Однак представник ЦВК таки прийшов на захід, сказавши, що він там перебуває як приватна особа.

Крім того, на збори спробував потрапити державний виконавець, однак його не пустили депутати.

"Сьогоднішні збори є незаконними. Мене не пустили на стадіон, тому був складений акт про перешкоджання роботи виконавця. Рышення про притягнення до відповідальності будуть ухвалювати органі внутрішніх справ",— заявив він, підкресливши, що ЦВК не зможе зареєструвати ініціативну групу у зв'язку з незаконністю зборів. 

Втім, у КПУ до застереження поставилися байдуже.

"У кожного може бути своя позиція. Якщо хтось уважає наші збори нелегітимним, він може звернутися до суду. Приймати рішення — це право ЦВК. Якщо ми будемо не задоволені цим рішенням, ми теж маємо право опротестувати його",— заявив після зборів депутат Спиридон Кілінкаров. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...