Проти Кличка використають його право проживання в Німеччині?

Понеділок, 9 вересня 2013, 15:05

Лідер УДАРу Віталій Кличко має право на проживання в Німеччині, і це можуть використати в боротьбі з ним його політичні опоненти.

Про це йдеться у статті Мустафи Найема на "Українській правді".

Прес-служба Кличка на запитання, чи отримував Віталій Кличко коли-небудь право на проживання чи посвідку на проживання у Німеччині, відповіла журналісту, що Кличко справді вступав у правовідносини з іноземними державами, відповідно до вимог законодавства цих держав.

"Лідер УДАРу має право на проживання в Німеччині, що не суперечить українському законодавству і його українському громадянству", - говориться у листі прес-служби.

Також у прес-службі підтвердили, що під час перебування у Гамбурзі родина Віталія Кличка зупиняється у 4-поверховій садибі в одному з найпрестижніших районів Гамбурга – Отмаршен (Othmarschen), неподалік від Парку Єніш (Jenischpark).

"Але цей будинок належить не Віталію Кличку, а іноземній компанії, власником якої є його брат Володимир Кличко. Сам же Віталій проживає у Києві", - говориться в листі редакції.

Дім, де проживає Кличко, приїзджаючи в Гамбург. Фото Мустафи Найема
Дім, де проживає Кличко, приїжджаючи в Гамбург. Фото Мустафи Найема

"Той факт, що Кличко і його родина зупиняються в зазначеному будинку, жодних юридичних наслідків не має", - наголосили у прес-службі політика.

У деклараціях Віталія Кличка та членів його родини цей будинок не зазначений.

Між тим, різні джерела говорять, що вже нібито існує чернетка юридичної схеми, за якою лідера УДАРу не допустять на наступні президентські вибори.

За словами одного зі джерел " Української правди", це дозволяє зробити норма законодавства про обов'язкове 10-річне проживання на території України до моменту висування своєї кандидатури.

Відправною точкою можуть стати перехідні положення закону "Про вибори президента України", де зазначено, що "місце проживання визначається у відповідності з законом "Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні"

"Хто узяв на себе відповідальність за доведення цієї схеми до кінця, поки неясно. У команді Дмитра Фірташа стверджують, що якщо хтось цим і займається, то це Сергій Арбузов, який разом із силовиками хоче таким чином довести свою ефективність напередодні старту президентської кампанії", - пише журналіст.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування